6 Şubat 2012 Pazartesi

Ankaralı Gezginler: Kitaplar

İçlerinde benim de olduğum 37 gezginin gözünden Afrika'nın 42 ülkesine ait izlenimleri, ilginç gezi anılarını, 60'ı aşkın kentin gezilecek, görülecek yerlerini okumak ister misiniz? Ankaralı Gezginler grubunun kurucusu Sayın Timur Özkan'ın editörlüğünü yaptığı, benim de Tunus seyahatimden izlenimleri paylaştığım bu kitap artık kitapçılarda... 

Yeri gelmişken.. Diğer kitaplardan da bahsetmek isterim.. Şımarıklık yapacağım :) önce benim yazılarımın olduğu kitaplar:
"Marmara Adası, Mermerden Ada" isimli bölümü yazdığım,
"Tuz Gölü" izlenimlerimi paylaştığım,
Ankaralı Gezginler, 2005 yılında kurulmuş bir sosyal paylaşım grubu.. Gezgin olmanın yanında duyarlılıkları ile güzel çalışmalar ortaya koyan üyelerinden biri olmaktan çok mutluyum.. Ankara ile bağlarımdan biridir bu grup.. Son derece de üretkendir.. Fotoğraf sergileri, geziler, dergiler, kitaplar, T.V. ya da radyo programları gibi etkinliklerinin yanı sıra üyelerinin farklı dergi ve gazetelere yazdıkları gezi yazıları ile de hiç bilmediğiniz coğrafyalardan ve yaşamlardan haberler getirir; gezmenin tazeleyen ve kişisel sınırları yumuşatan yanını yaşatmaya, bir gezginin gözünden gördüklerini anlatmaya çalışırlar.. Gideceğiniz şehre gezginlerin gözünden bakmak isterseniz işte diğer kitaplar:

5 yorum:

  1. aaa ne hoş bir sürpriz oldu, sizin de yazılarınızın olduğu bu kitapları öğrenmek.Mutlaka alacağım tabi.
    Nazlı'da mutlaka Kafkasya izlenimleri olan kitabı okumalı. Çünkü düşlerinden biri de Kafkasya'ya gidecek. Bir de Kafkas Kartalı ile tanışır belki orada:)

    Sevgimle

    Not. Bu gün diyetisyenim ödül verirse çikolatalı pasta diyeceğim. O zaman bir Baylan kaçamağı yapabiliriz artık:))

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel tebrikler.Gezmek ,tanımak sonrada bunu yazmak ,belgelemek.İnternette buldum.Ancak üye olmak istedim.Herhalde ben beceremedim.Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Lale Hanım, iradenize hayranım.. inanılmaz kilo verdiniz.. Ben de yapabilmek istiyorum :) Nazlı'yı geri gelecekse gönderirim Kafkasya'ya yoksa olmaz ;)

    Sevgili Parıldayan Çiçek, üyelik başvurunuzun ardından bir mesaj göndereceklerdir. O mesajı yanıtladıktan sonra üye olabilirsiniz..

    YanıtlaSil
  4. canım,

    ya beş parmağında beş marifet :)
    (atasöz doğrumu)

    gezi yazılarını da merakla bekliyorum. ilk fırsatta edinmek isterim bu kitapı.

    sevgiler
    b.

    YanıtlaSil
  5. Canımcım teşekkürler :) tekrar gezmeye başlasam da çok çok yazsam keşke..

    YanıtlaSil