16 Şubat 2010 Salı

New York, I Love You

İçlerinde Fatih Akın'ın da bulunduğu 11 farklı yönetmen tarafından çekilmiş, 12 kısa filmden oluşan bir New York filmi.. 2009 yapımı.. Dün akşam izledim, izlerken de çok keyif aldım.. Bu filmde Uğur Yücel ve Fatih Akın'ın da yer alması beni çok gururlandırdı.. 12 küçük aşk öyküsünden oluşuyor, farklı insanların farklı bakışlarının bütünleştiği filmleri seviyorum.. Birbirinden bağımsız ama bütün..

Aslında bu film; 2006 yılında 22 yönetmenin çektiği 18 kısa filmden oluşan Paris, Je T'aime filminin devamı niteliğinde.. Ben bir tane de İstanbul, Seni Seviyorum istiyorum.. Lütfen, lütfen, lütfen.. Fena fikir değil.. Roma, Ti Amo.. Barcelona, Te Quiero.. Berlin, Ich Liebe Dich.. Güzel olurdu bence :)) Biraz suyunu çıkardım gibi oldu ama olsun :)) En azından İstanbul olsun..

Böyle farklı yönetmenlerin kısa filmlerinden oluşan ve çok etkileyici bulduğum bir başka film de 2002 yılı yapımı, 11'09''01-September 11'dır.. 11 farklı yönetmenin çektiği, 11 kısa film. Filmlerin her biri 11 dakika 9 saniye idi.. İzlemeyenlere kesinlikle öneririm. Politik duruşlarıyla dikkat çeken 11 yönetmenin,  11 Eylül 2001'i yorumlayışı..

Dün akşam izlediğim filmi paylaşayım derken üç film oldu.. Üç filmi de severek izledim.. Aklınızda bulunsun..

5 yorum:

  1. onları gelirken bana getirerek izlememi sağlayabilirsin :)))))

    YanıtlaSil
  2. Kardeşcim.. Senin için de "London, I Love You" çekilebilirdi bak :)) getiririm meraklanma ama 11 Eylül filmi bende de yok..

    YanıtlaSil
  3. offf abla çok özledim ben seni yaaa :((((

    YanıtlaSil
  4. new york I love you, gibi olmasa da o tarza benzeyen bi istanbul filmi var aslında. anlat istanbul :)

    YanıtlaSil