22 Ocak 2012 Pazar

Ankara'da

Pek romantik bir Ankara gecesine tanıklık ediyorum.. kocaman kar taneleri sessiz sessiz düşüyor.. benim zihnim gürültülü.. bu gürültü uyutmuyor.. dışarıya çıkmak istiyor bir yanım, diğer taraf içeride tutuyor.. umarım yarın sabah buzlanmış olmaz her yer.. yarın da yağsa böyle sessiz sessiz.. ben yürüsem uzun uzun.. ODTÜ kimbilir ne güzeldir şimdi.. Sevdiğim tüm yerler canımı acıtıyor bu şehirde.. sakin sakin düşüyor kentin üstüne kar, ben ışıkları izlerken şehir yavaş yavaş örtünüyor.. bir yanım çok seviyor bu kenti, bir yanım nefret ediyor... neyse haftaya izmir var :)

6 yorum:

  1. Ankara bende de benzer hisler uyandırıyor. Bir yanım seviyor, bir yanım sevmiyor. Ne zaman oraya gitsem öğrenciliğimi hatırlıyorum. Senin yazın da bana eskiyi hatırlattı. Odtü'den bahsetmişsin. Benim de öğrencilik günlerim o kampüste geçti. Yollar buzlanır, ellerimizde projelerle perişan olurduk. Ah ah, bir dokun bin ah işit oldu. Yarın usul usul bir kar yağışına tanık olursun umarım. Yoksa buzlu yollar en fenası!
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Alkımcım.. ertesi gün yağmadı ve yine buz tuttu.. akşam havayoluna gidiş bir macera oldu.. Ankara'ya dair özlediğim az şeyden biridir ODTÜ.. Kampüs mü özlediğim yoksa tek derdi sınavlar olan o öğrenciyi mi özlüyorum bilmiyorum :) Ama severim ODTÜ'yü ve ODTÜ'lü olmayı :)

    YanıtlaSil
  3. canım ,
    benimde son günlerdir ankara odtü
    geliyor aklıma .. o "bağımsız,özgür" haller.
    öpüyorum cok
    b.

    YanıtlaSil
  4. Beyhancım..

    http://nezlelikarga.blogspot.com/2012/01/bizim-buyuk-caresizligimiz.html

    okumanı öneririm.. Ben kitabı da edineceğim :) Yazıyı okurken sen, bugün, geçen yıllar ve Ankara çağrışımları gözlerimi doldurdu..

    çok sevgiyle..

    YanıtlaSil
  5. Selmacım,

    yazıyı dün işte okudum. gözlerim doldu :) Gerçekten çok güzelmiş.
    Kitabı hemen edinecem . böyle beni saracak bir kitap arıyordum.
    Aslında filmini izledim ama kitap çok farkldır.

    YanıtlaSil
  6. Bizim Büyük Çaresizliğimiz Barış Bıçakçı^nın en güzel kitabı... Sinek Isırıklarının Müellifini de okuyun mutlaka. Bizim Büyük Çaresizliğimiz geçen filmekiminde festival filmi olarak da gösterildi. Bana kalsa 10 sayfa 10 sayfa atlanarak çekilmişti ama eleştirmenlerden çok iyi notlar aldı.
    Geçen yıl çok keyifli bir Ankara seyehatim olmuştu. Hatta bozuştuğum Ankara ile barışmıştık diyebilirim.

    Sevgimle

    YanıtlaSil