26 Temmuz 2012 Perşembe

Tatil ne güzel, ne güzel!!!

Yine kürkçü dükkanımızdayız.. Annemlerin Çınarcık'taki yazlığı, mutlaka her yaz uğradığımız yerlerden biri.. Kardeşim, Derin ve ben yine birlikte Çınarcık'tayız.. Bence yazlıkta tatil akıllara zarar.. Tatil falan olmuyor bu, sürekli koşuşturuyorsun, yemek yap, ortalığı topla ve temizle v.b... her evdeki günlük koşturmacanın içine gündüzleri deniz, akşamları sokakta gezmeler giriyor.. böylece hiç dinlenemiyorsun ama yaptıklarından hiç birini de azaltmıyorsun... Önceleri tabii annem bizim için herşeyi hazır ettiğinden, tek işimiz denize girmek ve gece gündüz dolaşmaktı... Artık dinlenme sırası onda :)

Çınarcık'ta neler yapıyoruz? Gündüz kum plaja gidip denize giriyoruz. Akşamları merkeze inip dolaşıyor, Roma Dondurmacısı Sabri Balkan'ın enfes dondurmalarından yiyor, Derin'i lunaparka götürüyor, biraz alış veriş yapıp bazen örneğin kocaman kabaran, yoğurtlu Çınarcık kurabiyeleri ile ünlü Özlem Pastanesi'nde çay içiyor ve eve dönüyoruz. Bir de Çınarcık'ta tekstil oldukça ucuzdur, küçük küçük dükkanlar ihraç fazlası ürünlerle doludur; bu sayede benim her yaz bir sürü yeni t-shirt ve elbisem olur. Yine öyle oldu.

İstanbul bu denli nemli ve sıcakken, burada olmak tabii ki çok güzel! Çünkü Çınarcık'ta nem oldukça düşüktür, geceleri rahatça uyunur, arkadaki yemyeşil dağlarda ve yaylalarda örneğin Erikli Yaylası, trekking yapılabilir. Buz gibi şelale sularına girilebilir. Bizim için huzurludur, keyiflidir... Yemyeşil ormana bakan balkonumuzda yaptığımız kahvaltılar çok lezzetlidir..

6 yorum:

  1. Çınarcık'ı çok severim beeeeen...

    YanıtlaSil
  2. aa bana yakınsın!! ramazan sonrası bak gelebilirim :)

    YanıtlaSil
  3. aaahhh tatiil ahhh sen ne güzel şeysin hele bir de ucuz tekstilciler de varsa :)

    YanıtlaSil
  4. Aklıma uzun uzun Çınarcık anılarını anlatan çok sevdiğim biri geldi, görmem gerek :)

    YanıtlaSil
  5. Sevgili MisHale belki onunla beraber Çınarcık'ı da görmek istersin, ben de oralardaysam birkaç anı da biz biriktiririz :)

    YanıtlaSil