12 Haziran 2012 Salı

Annelerin Gücü

Bir süredir annemin sağlığı pek iyi değil ve ben de kendimi ona bağlı pek iyi hissetmiyorum... Bugün okulda konuşuyorduk.. Şöyle bir cümle çıktı "bunu da atlacağız, iyi olacağız" yani "bunu da atlatacak, iyi olacak" değil birlikte olacağız.. Ne tuhaf! insanın annesinin böyle bir etkisi oluyor sanırım üzerinde.. Hani evlatlar iyi olunca, anneler iyi oluyor ya anneler iyi olunca, evlatlar da iyi oluyor... Annenin iyiliği, insanın iyi hissetmesini kolaylaştırıyor.. Onunla birlikte iyi olunuyor, birlikte kötü... aslında belki de herşey yolundayken farkedilmiyor bu...

Cuma akşamı Derin ve annesi ertesi günün programını anlatıyordu bana... Birlikte Madagascar 3'ü izlemeye gideceklermiş... Derin birden heyecanlandı: "anneeeee, teyzem de bizimle gelebilir miiiii?" kardeşimle çok güldük bu soruya.. tek irade annesinde gibi.. sanki o evet derse, herşeyi oldurur, o kadar herşeye muktedir... o kadar güçlü...

birine böyle güvenebilmek ne güzel.. ve ondan birşey istediğinde senin için onu yapacağına bu kadar inanmak.. en azından yapmak için uğraşacağını bilmek...

Sanırım o yüzden annelerin yaşlanıp güçlerini kaybetmeye başlamaları çok zor.. çok hüzün verici.. o senin için herşeyi olduran kişinin desteğinden yoksun kalıyorsun... annemin sağlıklı olduğu günleri özledim birden.. saçma itişmelerimizi... herşeyi hazırlayıp benim eve dönüşümü beklemesini, çoğu zaman bitmeyen sorularıyla dünyayı bana dar edişini... tüm annecikler uzun uzun sağlıklı yaşasınlar :)

6 yorum:

  1. Annelerin yaşlanması çok hüzünlü geliyor bana da. O yaşam enerjisinin yavaş yavaş azalması ve hastalıkların, bedensel yorgunlukların başlaması.

    İlkokulda mutluluk ne demek diye sormuşlardı, ben hiç unutmam "annemin mutlu olması" demiştim. O sıralar mutsuz görüyordum onu. Tek irade anne iradesi gibi demişsin ya. Güneş gibi bir şey oluyor çocuğun hayatında.

    Bunlar geliverdi aklıma işte. Çok dokunaklı geldi yazdıkların.
    Sevgiler turuncu gezegen.

    YanıtlaSil
  2. çok küçükken dört yapraklı yonca bulmuştum ve annem hiç hasta olmasın diye, albümdeki resminin arasına koymuştum.

    Annenize geçmiş olsun dileklerimi ve sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Alkım ve Lale Hanım çok teşekkürler.. Ben şu sıra fazla melankolik oldum, biraz çıkayım bu ruh halinden... Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. canım,

    ne kadar güsel yazmışsın. Bu biz halini önce anne başlatiyor. ateşimiz çıktı, okula başladık vs.

    anneler yerin cok farkli gercekten. umarin annen daha iyi olur.

    öpüyorum cok
    beyhan

    YanıtlaSil
  5. blogunu da geldim ve bu yazını görünce üzüldüm. annenin nesi var bilmiyorum ama inşallah atlatırsınız. Allah annelerimizi daha uzun yıllar bizden ayırmasın..

    YanıtlaSil