12 Temmuz 2012 Perşembe

Carnaval Latino

Gündüz her yer güneşten alev alevdi, gece ise Küçükçiftlik Park Latin müziğinden... Dün akşam iş çıkışı Mariachi'nin sponsorluğunda düzenlenen Carnaval Latino'daydık... Gecenin sürprizi kardeşimin Omara Portuondo ile tanışma hakkı kazanmasıydı, bir diğer sürprizi ise bu tanışmanın gerçekleşememesi oldu... Hayat böyle işte bazen gösterip vermiyor, bazen verirmiş gibi yapıyor ama yine vermiyor :))) Yok! Yok! O kadar da karamsar bakmamalı, orada olmayı isteyen ama olamayan bir sürü kişiden daha şanslıyız sonuçta...
Saat 19:00'da açıldı kapılar, girdiğimizde Luis Ernesto Gomez & La Descarga çalıyordu.. Solist Gülseren Yıldırım Gomez ve Luis Ernesto Gomez... Yakında Çeşme'de çıkacaklarmış.. eğlenceli bir gruptu..
 
Biz de aldık Mariachi marakaslarımızı, başladık olduğumuz yerde kıpırdamaya.. Geçen yıl aldığım salsa derslerinin üzerine hiç pratik yapmamam iyi olmamış... Bu durumu tekrar ele almalı! Biraz pratik yapmalı!
Sonra sahneye Bebe çıktı.. Bebe'yi görünce insan Latin sıcaklığını, rahatlığını, doğallığını içinde hissediyor... bir de içine girilmesi neredeyse imkansız Zara, Mango gibi markaların neden hep İspanya'dan çıktığını da anlıyor... Hepsi mi bu kadar ince bu İspanyol kadınların? Kendisi, Latin pop denilebilecek bir tarza, iyi bir sese ve etkileyici bir doğallığa sahip... Ben sevdim :)
 
Keyifli bir organizasyon olmuştu, kıpır kıpır müzik, çevrede bir sürü dans eden insan, sonradan serinleyen güzel bir hava...
En sonunda beklediğimiz an geldi... Buena Vista Social Club sahneye çıktı. Buena Vista Social Club, Küba'da 1940'larda müzisyenler arasında popüler olmuş bir müzik ve dans kulübüymüş.. 1990'larda, bildiğimiz gibi, uluslararası bir üne sahip olup geleneksel Küba müziğine ve Latin Amerika müziğine olan evrensel ilgiyi arttırmış. Ayrıca "Buena Vista Social Club" ismi artık Küba'nın "müzikteki altın çağı" olarak nitelendirilen 40'lı ve 50'li yıllarında yapılan geleneksel müzikleri betimlemek için kullanılmaya başlanmış. Onları dinlerken insanın yerinde durması gerçekten olanaksız gibi...
Sonra sahneye Buena Vista Social Club tarafından "La Mujer Sexy" diye davet edilen Omara Portuondo çıktı... 82 yaşında olmasına rağmen, dans ederek şarkı söyleyen ve konserlerinde yer bulunamayan bu kadını sahnede görmekten-dinlemekten çok mutlu oldum... Bu arada sahneye "Oynama Şıkıdım Şıkıdım" diyerek çıktı.
Dün akşamdan kalanlar bu keyifli anlar ve aşağıdakiler... Haa bir de en kısa zamanda Küba'ya gitmeliyim kararı var :)

5 yorum:

  1. 82 yaşındamı ooh be gerçekten yolun yarısındaymışız. :) anarşist emma goldmanın dediği gibi dans edemeyeceksem bu benim devrimim değildir.

    beyhan

    YanıtlaSil
  2. Canım Beyhancım
    O henüz yolu tamamlamadığına göre biz de yarılamış sayılmayız :))) daha yolun yarısına gelmedik bile diyebiliriz.. yapacak bir sürü şeyimiz ve yeterince zamanımız olur diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  3. kcaaa yazıda be sadece birşeye takıldım o da dövme :) bayıldım bir anlamı var mı?

    YanıtlaSil
  4. harikaymış herşey
    iyi eğlenceler

    döğme hz.fatıma nın eli değil mi

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Yıldızlı Fırça ve Sevgili Mavianne teşekkürler..

    Sevgili Yıldızlı Fırça, evet Sevgili Mavianne'nin dediği gibi ülkemizde Hz. Fatma'nın eli olarak bilinen, hamsa diye de adlandırılan bir figür bu.. Ben yıllar önce Tunus'a gidene kadar bu figürün hiç farkında değildim.. Orada hemen her evin kapısında kötü şans ve nazara karşı korunma amaçlı kullanıldığını gördüm.. ardından aslında kuzay afrika kadar ortadoğu'da da kullanıldığını ve üç dinde de bir iyi şans, sevgi, cömertlik, bereket gibi istenen şeyleri çekmek üzere kullanıldığını öğrendim.. Benim için doğulu bir figür olması çekici oldu, bir de aslında dinlerin ya da insanların benzerliğini çağrıştırdı.. Bu nedenle seçtim bu figürü.. dövmemi yaptırdıktan sonra bir kitapta okudum ki anlamı "elimde sana zarar verecek hiçbirşey yok.. sadece iyilik, sevgi ve güzellik var.. benden sana zarar gelmez" demekmiş..
    Sözün özü ben de dövmemi çok severim :)

    YanıtlaSil