27 Eylül 2011 Salı

Bozcaada..

Üzerinden bir yıl geçti ama ben bir türlü yazamamıştım.. Gitmeden önce bir arkadaşım "eğer Kaş'ı seviyorsan, Bozcaada'ya bayılacaksın" demişti.. Haklıymış!!

Biz gittiğimizde şeker bayramıydı, bu nedenle de adanın en kalabalık zamanlarına denk geldik.. Restoranlarda bir kap yemek siparişi verebilmek için dakikalarca bekledik, Derin ilgimizi kendi üzerinde tutabilmek için aklına gelen her huysuzluğu yaptı, hava serinlediği için zaten soğuk olan su soğuktan da soğuktu, tatil nedeniyle herkes adada olduğu için güç-bela bulabildiğimiz pansiyon gerçekten çok uyduruktu ama herşeye rağmen biz çok sevdik Bozcaada'yı.. Ayazma'nın serin suyu, karadan denize doğru esen rüzgarı, turkuvaz-tertemiz denizi, incecik kumu aklımızdan hiç çıkmadı... bir de tabii o huzur.. Bir gün yine gideceğiz..

Ayazma'da Vahit'in Yeri önerilir, akşam yemekleri için Yosun iyi bir seçenek olabilir, Çiçek Pastanesi'nden mutlaka un kurabiyesi alınır, Sardunya Otel'den nane reçeli önerilmişti ama o dönemki yoğunluktan dolayı kalmamıştı - ben bulamadım, belki sizler bulursunuz-, tabii ki de bolca şarap içilir :)

Adaya gelirken..

Kaleden..

Kuzucuk..

Huzur..

Şarap Güzelleri..

5 yorum:

  1. kızlar küçükken Avşa yolunda fırtınaya yakalandık...Ondan sonra Ada tatillerine elveda dedik... O yüzden Bozcaada görülecekler arasında kaldı..
    Şöyle sakin bir zamanda, bir hafta sonu gitmek isterim...
    Kaş'a bayılırım...Geceleri yasemin kokuları içinde uyumayı özledim doğrusu...belki bu yaz rotayı Kaş' a çeviririz...

    YanıtlaSil
  2. assosa kadar gittik bozcaadaya ikna edemedim :) bende çok merak ediyorum. kuzu aynı anneye benzemiş.

    sevgiler
    beyhan

    YanıtlaSil
  3. Beyaz evler,huzur ve şarap Bozcaada bu olmalı...Çok güzel fotoğraflarla yazınız.Selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Yakında Kaş postu da yaparım belki :) bu yaz oradaydık.. Bozcaada gerçekten çok güzel Beyhancım.. Arzu çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Bozcaada'yı çok merak etttiğim halde, yolum hiç düşmesi ama iflah olmaz Kaş hayranıyım. Hatta Kaş'a aşığım, demek ki Bozcaada'yı da seveceğim:))
    Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil